
Invitation til workshop

‼️ OBS: TILMELDINGEN ER DESVÆRRE LUKKET, DA ALLE PLADSER ER FYLDT UD ‼️
I forbindelse med Marienlyst PARK Festival har vi i ugen op til festivalen inviteret en hemmelig klub til at lave en række kreative workshops for Hasle skole og børnehaverne i Hasle, der skal munde ud i en kunstinstallation på selve festivalen. Forløbet er støttet af bla. Børnekulturhuset, og Daginstitution Hasle og det er gratis at deltage.
Festivalen falder i år d. 21. juni 2025 og workshopsene gennemføres derfor mandag-torsdag i uge 25.
Vi er på tidspunktet for festivalen tæt på Skt. Hans, og vi inviterer derfor til en workshop, hvor I skal lave jeres helt egen flag-fyldte midsommerstang som udsmykning til festivalpladsen! Sammen med kunstnerne fra en hemmelig klub (Det hedder de faktisk!) laver I stempler af kartofler og andre grøntsager, og trykker flotte motiver på hvert jeres flag. Vi sætter alle flagene sammen på en midsommerstang!
Midsommerstænger hed i gamle dage majstænger, men maj er for længst forbi og et par dage efter I har lavet jeres flag, er det midsommer og det er den, vi fejrer! Idéen med at lave flotte, farvede og flagfyldte feststænger findes mange steder i verden og nu skal vi lave vores helt egne i Herredsvang. Hver klasse har deres egen stang og måske kan I finde den, når I kommer til Marienlyst PARK Festival om lørdagen?
Efter festivalen vil majstængerne få et nyt liv, enten hjemme i jeres egen institution eller i området omkring Herredsvang, hvor de vil blive udstillet i månederne efter festivalen.
Læs mere om en hemmelig klub på www.schhh.net
MÅLGRUPPE: De ældste børn i daginstitutionerne (5-6 år) samt 0.-5. klasse fra skolen.
STED: Workshopsene foregår på amfiscenen i Marienlystparken.
TIDSRAMME: Der er sat ca. en time af pr. workshop, og det er lagt, så det passer med, at man som skoleklasse kan nå det indenfor én blok af 2 lektioner. Tiderne kan tilpasses, og vi kan sagtens snakke om særlige forløb, hvis fx man ønsker at deltage som en hel årgang. Og vi kan sagtens tilpasse tiderne, så det passer bedst for de enkelte institutioner. Kontakt projektleder Jens Munch for nærmere aftale om dette (kontaktoplysninger findes i bunden).
FORUDSÆTNINGER: Ingen. I kan bare møde op. Man kan dog sagtens køre et lille forløb omkring majstængernes historie og betydning i skoletiden inden for at kæde det sammen med workshoppen.

FAKTA
Majstangen er en gammel tradition, der over tid har flyttet sig gennem året: Man begyndte også at bruge den til Sankt Hans - i Sverige kaldes den en "midsommerstang", men i Danmark, er den blevet erstattet af Sankt Hans bålet, undtagen på Avernakø og Strynø og et par steder i Himmerland, hvor man stadig bruger dem.
Traditionen med at rejse udsmykkede stænger findes i mange lande. I Tyskland hedder det "Maibaum", som er pyntet som en hyldest af de forskellige håndværk og i Storbritannien danser man rundt om en "may pole" med farvede bånd, der langsomt bliver snoet om stangen.
Over hele verden har man brugt pæle, der stikker op i luften for at fejre eller synliggøre forskellige ting. Totempæle fortæller historien om stammens medlemmer gennem dyr eller planter og alle lande i hele verden har et flag, der viser hvem de er. Et flag kan også betyde forskellige ting, alt efter hvordan man hejser det - hvis man kun hejser det halvt op, sørger man over én, der er død. Hvis et flag vender på hovedet, eller der er bundet en knude på det, betyder det at man er i nød, hvilket er smart, for jo højere op man hejser noget, jo flere kan få øje på det.
I Korea kan man finde "jangseung"-pæle som har skræmmende ansigter. Det er meningen at de skal skræmme onde ånder væk. Den der idé med at skræmme de onde, bruger man også til Alle Helligens Dag eller Halloween.
KILDER TIL INFO OM MAJSTÆNGER:
